Foto's

Over Kemer

Ooit was Kemer een klein vissersdorpje waar we nog nooit van hadden gehoord, maar vandaag de dag is het één van de populairste vakantiebestemmingen in Turkije. Gelegen aan de zuidkust van Turkije is de stad de afgelopen jaren enorm gegroeid in de schaduw van Antalya, dat hier een kleine 50 kilometer vandaan ligt. De stad ligt in een mooie baai en tegen de achtergrond van het imposante, rotsachtige Taurusgebergte. Wanneer u richting Kemer wilt reizen, zult u vliegen op Antalya. De vlucht duurt zo’n 4,5 uur en de reis naar het hotel een klein uurtje.

In de directe omgeving van Fame Residence Kemer is een hoop te doen. Kemer heeft een autovrije binnenstad waar u heerlijk doorheen kunt struinen, uitgaan en shoppen. Nabij de idyllische jachthaven vindt u de meeste uitgaansgelegenheden, zoals diverse restaurantjes, barretjes en cafés. Voor de jongeren en ouderen die een dansje willen wagen, is er ook een groot aantal clubs en discotheken te vinden. Desondanks is Kemer een rustige, relaxte stad aar u weinig tot geen overlast zult ondervinden.

Maar ook buiten Kemer is een hoop te doen. Vooral cultuurliefhebbers zullen hier aan hun trekken komen. De Turkse zuid- en westkust wordt al sinds mensenheugenis bewoond en ook de Romeinen hebben hier ooit nederzettingen gehad. In het oud-Romeinse Phaselis kunt u enkele restanten van een aquaduct, een amfitheater en verschillende tempels bezoeken. Absoluut leuk als afwisseling, want tegelijkertijd krijgt u iets van de Turkse natuur te zien. Vanuit Fame Residence Kemer kunt u vele, interessante, avontuurlijke en leuke uitstapjes maken.

Vergelijk Fame Residence Kemer bij 3 aanbieders Bekijk prijs